"You said you didn't mean to break my heart, but boys, you did"

Så Jonas Brothers bestämde sig för att splittras samma dag som jag når peaken i mitt pms:ande. (För er som inte heter Niklas och vet vad som händer när man inte ger mig kladdkaka och te från skolcafeterian med detsamma, kan jag berätta att jag förvandlas till ett monster liknande Jen från The IT-crowd fast typ värre.) 

Needless to say att min kväll sett ut såhär:
 

Jag vill tacka min pojkvän som av någon magisk anledning är en av de få som tar mig seriöst och gjort sitt bästa för att trösta mig, min vän Simone som halvt erbjöd sig ta första bästa flyg hem från London, och min pappa som när han förstod att detta är allvar satte sig ned i soffan och kollade på "Jonas Brothers, the concert experience" med mig, och faktiskt berömde mina älsklingsbröder för deras musikalitet. 

Nu tänker jag gå ned i jorden ett tag tills de återförenas och mitt liv kan bli värt att leva igen. 

påväg åt fel håll

Kom iväg tillslut. #fettledsen. Sitter nu i Sundsvall och väntar på nästa tåg.. Måste byta två gånger HAHA. Har sån lust att hoppa på tåget tillbaka till Umeå som går om tio min. Fem dagar går alltför snabbt ibland </3 

HAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHHAA



det här med att ta sig från Umeå... 

pluggar som sagt

 

Termosarna fick jag av Nash för att JAG ÄR BÄST 

ADVENTURE IN UME

hehe ja alltså. Så mycket äventyr har det ju inte blivit. Vi har mest pluggat/jobbat. Och bakat bröd. Och sovit nå väldans mycket. Fast igår äventyrade vi. Vi var på en föreläsning om Virginia Wolf på ett bokcafé. JÄTTEMYSIGT ställe, vi ska dit idag igen <3 <3 <3 <3


eh ja. 

det har i alla fall vart spännande väder här. 
 



och jag har hittat en julgran utan barr och levt på edgen. 

 
Nu sitter vi och pluggar på universitetet. Fast Nash har sprungit iväg för att leta efter böcker sSÅ JAG ÄR HELT ENSAM MED FOLK 
 

Äntligen

Känns som att jag jobbat varenda sekund av förra veckan. Tur att jag kan variera mig. Är det inte Vintagemässa är det skriva artiklar eller jobba på affären. Men nu är jag slutkörd, alltså HAHA HELGEN <3 Har jobbat 10 till 19 i två dagar och det har varit slitigt men märktes knappt av förrän i slutet för det var så KUL! Besökarna på Choklad & Kaffefestivalen var så glada och trevliga, och det var även utställarna. Man blev smittad från första början liksom, trots att jag fick frysa ihjäl i tre timmar när jag stod i entrén. 

Ärligt talat var hela förra veckan en inspirationsvecka pga alla människor jag fick träffa och det jag skrev för uppsalanyheter.se. Jättekul också att min artikel blev så uppmärksammad, det trodde jag aldrig! Känns så himla bra, att skriva om Fairtrade och liknande är ju något jag velat göra ett bra tag nu. 

Men trots att jag till viss del älskat mitt fullspäckade schema tror jag nog att jag måste lägga något åt sidan ett tag för att 1. ha tid för att komplettera de kvarliggande gymnasiekurserna.... och 2. ha tid att ANDAS. 

Anlände till Umeå idag föresten. Tåget gick 7 på morgonen hehehehhee. Nu är jag och Nashy äntligen återförenade. Vet att ni saknat våra äventyr. (för alla har obviously orkat kolla igenom våra SKITROLIGA videos) 

ska ta tag i den där andningen lite nu, brb 

01:22

 

Bloggpaus pga Chokladmässa

Jaa, detta kan ju bli spännande. Ska stå i entrén och ta emot betalning, utan miniräknare.
Jag + ingen miniräknare + siffror
Do the maths.

dagen outfittens

har anställt självutlösaren som fotograf


Mitt nya liv

Under tre timmar har jag fått lyssna och delta i diskussioner om Fairtrade, fair trade, politik & fairtrade, Blurred Lines, sexism, överanalyser, feminism, yttrandefrihet, skillnader mellan länder, förändringar, trygghet, Miley Cyrus, Carl Bildt, ännu mer politik, Bosnienkriget... 

Det är mycket för mitt huvud att ta in. Väldigt givande dag i alla fall. Sitter nu med en artikel och försöker hålla mig vaken. Hard knock life eller något. Imorgon kommer byggarbetare IGEN... halv åtta på morgonen. Vill att denna vecka ska ta slut, så att helgen kommer, för då kommer även Eira ♥ Och efter helgen, som endast kommer att bestå av jobb på Uppsalas choklad & kaffefestival (och lite kvällsmys med Eira och Elsa), åker jag äntligen till Umeå igen för att ta det lugnt. Skoja. Vadå ta det lugnt? Finns inte i mitt liv längre. Speciellt inte nu när MILEYS NYA ALBUM HAR SLÄPPTS OMG JAG DÖR PÅ KVINNAN 

 
 
"Spontanresa som har jag bestämt, nu när meteorologerna förutser en Miley Cyrus våg...", säger Duane, men erkänner sedan att han tankat albumet och till och med gillar vissa låtar... Ja alltså fuck myskvällar nästa vecka, vi kör Miley all in. 
 

Godnatt

Har haft en väldigt produktiv dag och mitt humör har gått upp och ned och nu är jag dödstrött men väldigt nöjd. Puss och godnatt! (dock kommer jag länka detta imorgon bitti, så godnatt till mina trogna läsare och godmorgon till mina låtsasläsare som bara läser när jag länkar på fb NI VET INTE VAD NI MISSAR NÄR JAG INTE GÖR DET) 


 
(där är en orelaterad bild på en väska jag köpte av en gammal klasskompis för typ 70 spänn, och en UO-påse, de har rea just nu så priserna är nästan hyffsat okej.) 

Våra möten rockar

Ännu ett vintagemöte, denna gång i Elsas lägenhet. Jag och Hanna var hungriga och blev överlyckliga när vi såg att köksbordet var uppdukat ♥

      
 
RetroArmén är underbara, jag älskar oss! Ser fram emot nästa möte - Hanna har lovat att baka en DUBBELSATS chokladbollar... 
(för dricka te och äta chokladbollar är det enda vi gör på våra möten) 

Min och Blonders årliga Stockholms-dag

Jag och Blonder/Astrid/Asetrid/whatever, Blonder låter finast, brukar varje år ta en dag tillsammans i Stockholm. Frukost, shopping, hela köret liksom. Denna gång gick vi omkring på Söder i mina favoritområden där massa gömda fina butiker ligger. Vi åt frukost på ett café med ekologisk och fransk inriktning, hittade det med Duane när vi var på stan förut. ALLTSÅ ÅHH FRUKOSTEN, dör på den. Tänker på den och blir lycklig. 70 spänn och man får: Två valfria mackor från deras meny, gröt med lingonsylt/yoghurt med flingor, juice och te/kaffe. Det var SÅ gott och man blev sjukt mätt. Gha <3 


En mycket fin dag med fint väder och en fin vän! Är så nöjd med mina inköp också. Istället för att spendera en massa pengar på saker jag aldrig kommer att använda, som jag brukar, spenderade jag lite pengar på saker jag redan använt flera gånger (y) I'm getting there alltså. Ligger fortfarande inte minus på kontot. Tror jag. Har inte vågat kolla. 

Satan vad vi PROMENERADE. Vi åkte inte tunnelbana en enda gång, förutom från östermalmstorg till st eriksplan för att vårt besök på Urban Outfitters hade dragit över tiden liten. Astrid åkte hem och jag mötte upp Hanna för att dra vidare till Elsa... 



Dagen outfittens


När livet blir jobbigt igen

Vi har en städerska hemma hos oss.
Det är jättekonstigt, men behövligt.
Jag har stängt in mig i mitt rum för jag orkar inte prata med någon idag.
Måste dock kissa.
Hon städar badrummen. Vad gör jag? Jag kan ju inte kissa medan hon står ute och väntar. Fett stelt.

Gha.
Kan inte vara produktiv när jag är kissnödig. And I've got stuff to do. Livet

biebs

Vad gör man inte för lillasystern liksom?


Long time no see

Träffade Björn för första gången sedan Skottland - det var typ... nästan tre månader sedan. Sååå härligt att äntligen få ses och prata om allt som hänt osv! Och självklart, se på Black Books och dricka te. Standard alltså. 

 

RetroArmén


Svåraste utmaningen kommer nu - få hit utställare! Men alltså. DET KOMMER BLI SÅÅÅÅ GRYMT om vi får ihop det. Vaddå om? När.

Hösten, vad jag älskar dig

 

Dagen outfittens


Har återigen överskattat mina matlagningskunskaper och har nu en bränd tunga + brända stekpannor och antagligen snart ett bränt kök om inte mina föräldrar KOMMER HEM NÅGON GÅNG
 
Göra potatismos och steka fisk, what was I thinking??????
 

fuck life 
 
 

Atm

För att slippa laga mat brukar jag äta frukost två gånger. Första gången på morgonen, typ gröt/flingor, och andra gången vid lunch, mackor, ägg etc. För att jag är smart och frukost är bäst och jag är bäst på frukost.

Har börjat kolla på Girls säsong två som mamma köpte hem häromdan. Den serien är så speciell. Love it. Eller? Jag vet inte riktigt!

little things

Sedan jag upptäckte att min dator har en minneskortläsare har mitt liv blivit mycket enklare. Slipper leta efter tusen sladdar varje gång jag vill ha in en bild i datorn.

Ville bara dela med mig av det.

När livet flyter på

Det gjorde det igår.

Kanske inte på morgonen när mamma lämnade mig ensam med främmande män som skulle fixa vårt gästrum. Har varit någon slags mögelskada där, Uppsalahem-folk har härjat i vår lägenhet suuuuperlänge och jag är så TRÖTT på det. De kommer alltid så olägligt, typ när man ligger i sängen och vill sova, eller inte har några kläder på sig. 

Rymde ned på stan lite senare under dagen för att träffa Elias som lydde mitt råd och nu kommit tillbaka från London. Åh så glad jag är! Vi gick runt i lite affärer och jag köpte lite saker just because I could (att inte ligga minus på mitt bankkonto är ovanligt). När vi tog en fikapaus på Wayne's fick Elias ett besked om att han får hyra ett rum av ett par på söder, Mariatorget. Han flyttar in på söndag. GHA! Är SÅ GLAD för hans skull + min egen för jag kommer självklart utnyttja detta. 
 
Vi avslutade vår stadsrunda på Vox, sedan sprang jag till missionskyrkan för att lyssna på två kaffeodlare som odlar fair trade i Dominikanska Republiken. Ska ikväll skriva ihop en artikel för uppsalanyheter.se - internettidningen jag skriver för. Jätteroligt, är liksom precis sådant jag vill skriva om! 
 
När jag gick därifrån var jag så full av inspiration och idéer för framtiden att jag bestämde mig för att gå hem så jag hann lugna ned mig. Det är så mysigt att promenera på hösten. Tog en morgonpromenad från stan för inte så länge sen, efter ett besök hos ögonläkaren. Hösten gör mig så lycklig! 
 
Livet går bra just nu, håller verkligen på med precis det jag vill och det gör mig glad att veta att jag KAN göra precis vad jag vill! ♥

 
Min nya kopp. <3 <3 <3 <3 

Nu sitter jag inkurad i en filt och dricker varm choklad (sötad med honung - det ÄR nyttigare än socker). Ska ta tag i artikeln... PUSS

ALLTSÅ ÅH

Kom just hem från en mycket inspirerande filmvisning och presentation om och av fair trade och kaffeodling. Haft en så sjukt bra dag och detta gjorde allt ännu bättre, är sååååååååååååååå taggad på livet just nu och glad över allt jag har; familjen, mina vänner, min pojkvän, mina jobb, ALLT! ÅÅHH! Vet inte riktigt hur jag ska kunna sova. 

Såhär snygga var vi

Och kvällen slutade kanon

livet
Somnar kl två 
Vaknar kl tre
går upp kl fyra
sitter på pendeln kl fem 
vinkar av min fina kl 6.20 
åker hem 6.40 
kan inte sova på tåget pga paranoja för kontrollanter 
kan inte sova på bussen pga tusen skolbarn 
kan inte sova hemma pga borrande byggarbetare 
 
jag trodde själva poängen med att inte gå i skolan längre var att få sova hur mycket man vill. 
 
men nu ska jag inte vara bitter, för om några timmar ska jag proppa i mig våfflor med lillasyster och ikväll ska jag hem till Therese ♥



Mitt Stockholm

Tro inte att jag dissar Stockholm bara för att jag förälskat mig i Ume. 
Jag var där i förrgår och gick på ett mycket inspirerande redaktionsmöte med Protus-redaktionen. Så underbara människor, man blir så glad! Hängde med två protusmänniskor resten av dagen, hittade en butik som sålde underbara antika porslinstekoppar. DOG. När jag blir rik och skaffar eget hus ska jag inreda hela huset med antika tekoppar. 
 
Spenderade natten i Elsas säng, det är ett äventyr för mina sömnvanor att övernatta där alltså. Hennes alarm går klockan fem. 
"Det är ju så skönt att vakna och känna att man inte behöver gå upp än!" 
Hon går upp klockan sex. 
Jag ligger kvar och gnyr tills hon drar upp mig. 
Det är dock supertrevligt att sitta inkurad i täcket vid hennes köksbord och äta knäckemackor och dricka te. ♥
 
När hon lämnade mig på rådmansgatans tunnelbanestation för att gå till skolan var klockan halv nio och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Gick på äventyr i gamla stan och på södermalm, som vanligt. 
 
 
Hittade massor av mysiga butiker (dock var alla stängda) på söders bakgator. ÄLSKAR att komma bort från själva "stan" (aka drottninggatan). 

När jag hade äventyrat i hundra år mötte jag Duane som kommit hem pga sjukdom och vi tog en bli-frisk-shopping-tur. Som proffesionell klädrådgivare är det väldigt jobbigt att ha en pojkvän som har bättre klädsmak än en själv. Känner mig fett oduglig. :( 

Men det gör inget för jag är BÄST på att fixa mys. 

 
"Intressant möblering" tyckte pappa, men vad ska man göra om man har en säng man själv knappt får plats i...? 

Sjukt behövlig och mysig kväll hursomhelst. Behövde vila upp mig för ikväll ska jag och ELSA BANE ut och RÖJA PÅ STURE-P 

see ya there 
 
 
 
 

Mitt hjärta

 

Jag har slutat äta socker.

And it's a hell. 
Fem dagar har nu gått. 
Jag har fått genomlida: 
 
- En jobbdag då Astrids lillasyster bakat kakor i rummet bredvid. 
- Kakor som jag nästa jobbdag sålde. 
- Jag jobbar på ett cafe varje söndag. Det är typ VÅRT JOBB att äta kakor som blir över. 
Varje gång jag gick in i köket stod en kladdkaka och glodde på mig. 
VART JAG ÄN GICK FANNS DET SÖTSAKER, IN EVERY CORNER. 
När jag trodde att livet inte kunde bli värre hittade mamma en tårta, BAKAD AV FABIAN FLINK, i kylskåpet och bestämmer sig för att 1. skära upp en bit mitt framför mina ögon, och 2. ta hem resten. 
Blev fan tårögd. Ni vet hur svag jag är för tårtor. Kan ju sluka flera stycken om jag får, har ingen självkontroll när det gäller tårtor. Fattar inte hur mamma kan göra såhär mot mig. Varje gång jag öppnar kylskåpet ser jag nu denna tårta.
Dessutom kom hon för några dagar sedan hem med massa choklad och sa
"Vi har fått ny choklad till affären som vi måste prova. Här, Sylvia, du kan ta den sockerfria"
 
Där satt jag, mellan mamma och pappa, och försökte njuta av min sockerfria choklad (det är alltså choklad, utan socker.), medan de satt och högljutt gluffsade i sig the world's finest chocolate. 

Jag lider på riktigt. Trodde jag skulle få äta en bit av tårtan igår när jag mötte Nashy på stationen - försökte ursäkta mig själv med att fira att han är hemma ett tag, men NÄÄ. NÄÄ. Han vill HJÄLPA mig med detta. Han vill HJÄLPA mig sluta äta sötsaker, för att han inte vill att jag ska bryta löftet jag givit mig själv. Så han tog tårtbitarna för sig själv. Båda två. Och inte har han sagt nåt om dem heller! Han förtjänar inte those pieces of HEAVEN 
 
Så varför gör jag detta? 
Ja ni ser ju själva. Jag har för tusan problem. Under dessa helvetesdygn har jag om nätterna drömt om godis, glass, kakor, ah.. you name it. Jag måste bli av med detta beroende, HAHA. :( + vill bli kvitt min dåliga hy once and for all. Och ah.. man har ju hört att socker inte är bra för hälsan osv.
 
heh. 
 
Så there you go. 
Förväntar mig nu en massa sympatikommentarer.