isotretinoin - biverkningar efter två veckor

JAJJAMEN! TVÅ VECKOR HAR JAG MINSANN KLARAT AV! WELL DONE ME!!!!! 
 
 

.... jag har absolut ingen aning om hur jag ska överleva dessa kvarstående fem och en halv månader. Testade hångla nyss för första gången på eeevigheter (hade typ GLÖMT HUR MAN GÖR) och helvete vad det bränner och svider i läpparna nu! Fixat en superblandning av jojobaolja + honung + sheasmör och smörjer in läpparna då och då. Det hjälper mest av allt jag testat, men har väääldigt spruckna läppar ändå må jag säga. Och mungiporna har spruckit upp också, värsta som finns ju </3 (skoja, inte värsta som finns alls. Jag kan fortfarande inte komma över eu-valet. Alltså tur som fan att F! kom in, annars hade jag inte velat vara människa längre.) 

Dessutom, gissa vad mer som händer med mig??!! Niklas, läser du detta bör du sluta läsa. Vet hur känslig du kan vara pga du är fånig men jag tycker om dig ändå.
 
Alltså slemhinnorna. Har gått och trott att jag har någon konstig urinvägsinfektion men det är bara min stackars vagina som är torrast på jorden atm. INTE ROLIGT ÖVER HUVUD TAGET. Någon som har någon lösning på detta?! Niklas?! Nä okej. 

Shit vad mycket bättre det känns att få klaga på bloggen. Det är väl i princip varför man har en blogg. Det finns någon konstig självtillfredsställelse i att klaga offentligt. Speciellt där ingen som egentligen bryr sig läser. Jag undrar vad det beror på. 

Hursom, det är typ det som har hänt. Soleksemen har inte kommit tillbaka, förmodligen för att det inte finns så mycket sol i Umeå. 

Min läkare föreslog att jag skulle dubbla dosen efter två veckor. HAH. ALDRIG i mitt lilla liv. NEVER. 

återkommer. 

Idag

Idag har jag och Duane sneaky-städat för att fota hans lägenhet inför uthyrning. Tänkte passa på att dela med mig av några bilder på hur han/vi (eftersom mina grejer tagit över i princip hela lägenheten iaf hela badrumsskåpet) bor. Vet att ni alltid har undrat.

I GIVE YOU: Our LOVE NEST! 

Fast mestadels ser det ut såhär: 

 
Men det är väl inte till någons surprise. Jag bor ju här. 

Hashtag EU-valet

Idag röstade jag. Vuxenpoäng till mig! Det var första gången och jag svettades som en gris (svettas grisar?) när jag stod där bakom skärmen. Undrar varför. Finns väl inte många fel man kan göra. Förutom typ råka rösta på SD.
 
Jag har aldrig varit sådär jätteinsatt i politik. Mest suttit och dagdrömt medan Niklas och pappa hamnat i sina vänstern vs högern diskussioner istället för att hänga med mig. Men på sistone har frågor som intresserar mig en (hel, rätt brutalt stor) del kommit fram mer och mer.  Ni kan nog gissa er till vilka de är heh. Och det skrämmer mig att F! knappar in på SD. Alltså. De borde ha knappat in för länge sen. De borde redan vara före med stormsteg. (Men sedan får man inte glömma att F! inte är det enda partiet som står för jämställdhet. Still though, varför har SD ens en stapel i statistiken?) Så jag känner att det är dags att börja bry sig lite mer. 
 
Tänker citera en bloggerska som jag är ett hemligt fan av trots hennes ibland överdrivna hat mot borgare och Miley Cyrus: 

"Jag ÖNSKAR bara att alla som inte är rasister kunde rösta i september 2014. Känns så tråkigt om flera tusen vettiga människor röstar blankt istället för på något av de ickerasistiska partierna. Det kunde göra skillnad. Det brukar ändå vara cirka 70.000 som röstar blankt."
 
^^^ that's right. 
 

Spoiler alert: Jag röstade p.... HAH skoja det är hemligt. 
 
Nu ska jag äta popcorn och se på film och lyssna till festen på tvistevägen som hållt igång hela kvällen. Flydde till stan en stund för att gå på Umeås Kulturnatta. #VUXENPOÄNG YEAH lol nej men jag har skitont i nacken pga jag lyssnade på p3 igår och så spelades Skrillex. Oh NOOOOOO ni som känner mig vet vad som händer då. (så orkar inte riktigt joina partyt) (som om jag skulle göra det annars) (är inte ens bjuden, det är typ en klassfest?????) 
 
Aja men det jag ville säga med detta inlägg var RÖSTA IMORGON ALLIHOPA!!! !!!!!! :)
 
 
 

P.s jag fattar inte att jag har börjat använda hashtags. Och jag gör det inte ens ironiskt. Hate me. 

isotretinoin - biverkningar efter en vecka

Hej folks,
nu har jag tagit 9 tabletter isotretinoin - alltså en per dag i lite mer än en vecka. Än så länge har jag inte dött, men jag känner av biverkningarna rätt rejält redan. 
 
1. Ökad solkänslighet: Jag är redan fruktansvärt känslig mot solen, fick alltid soleksem när jag var yngre och får även nu ofta soleksem på handen. Har alltså aldrig ens försökt bli brun om somrarna pga är hellre blek än rödprickig och vägrar få hudcancer när jag blir äldre. När jag var i Turkiet smörjde jag in mig med 50+ varje kvart och satt ständigt i skuggan för att förhindra solskador... Det funkade! Och det verkar som att jag får köra på samma style i Sverige nu. Brände ansiktet efter tjugo min trots att jag hade solskydd 30. och nu har jag fått soleksem på benen efter att ha vart ute och spelat basket i nån timme. Har ALDRIG fått soleksem på benen förut, är typ i chock. Såhär kul ser det ut: 

 
Och kliar något förjävligt. 
 
Lösningar: Smörjer in ansiktet regelbundet (alltså typ varje kvart) med Eco Cosmetic facial sun gel spf 30, och ska fixa spf 50+ att smörja in resten av kroppen med iaf varje timme. Ska även försöka undvika att vara ute i solen mellan 11-15. Perf! Undrar hur många solskyddsflaskor jag kommer ha gjort mig av med när kuren är slut? 

2. Torra läppar: Mina läppar hade precis läkt från vinterkylan eftersom vintern aldrig tog slut, men nu är de back on the desert-track igen. Är fortfarande rätt lugnt dock, det har bara svidit en gång och då hjälpte sheabutter. Alltså sheabutter kommer bli min räddning tror jag. Det hjälper mot ALLT. Så, lösning: SHEABUTTER! Smörjer in läpparna hela tiden, och använder ibland även jojobaolja. Om läpparna håller sig som de är nu överlever jag nog. :) 

3. Torra ögon. Har inte använt linser på en månad pga mina nya Glasögon Med Swag (jag vågar nästan inte använda ordet swag längre eftersom jag märkt att vissa människor faktiskt använder det UTAN ironi men jag gör det ändå because swag), men mina ögon är fortfarande rätt torra när jag vaknar upp. Inte jätte, men lite. 

Lösning: TheraTears. Gigantiska kapslar som nästan fastnar i halsen när man sväljer dem, vilket är varför jag slutade använda dem förut. Men när jag använde dem hjälpte det (hade alltid torra ögon när jag använde linser...), så jag har börjat ta dem igen. Tar 2 kapslar per dag istället för 3 för läste någonstans att det är farligt med för mycket vitamin E... #hypokondriker 
 
TheraTears ska tydligen hjälpa mot håravfall också, så SWEEEEET. 

Mitt ansikte är ännu skonat från torrhet. Tvättar det med jojobaolja varje morgon och kväll och smörjer in med Propyless (mjukgörande hudlotion) när ansiktet vart i kontakt med vatten. 

Har inte märkt någon förbättring, har snarare fått mer finnar än tidigare, men hört att det blir så för de flesta i början. Så (y) 
 
Duane har råkat på nån jättejobbig allergi/förkylning/ögoninflammation och går runt och nyser samt gråter hela tiden. Vi är ett mycket roligt par atm. 

Puss och hej! 

Round and round and away we go

Åkte nedåt i landet över helgen för att 

1. Vara med i Stockholms Peace & Love parade ♥ 


2. Gratta Duanes lillasyster 

 
3. Se en av mina idoler/MIN GUD Bill Bailey på Chinateatern. Tyvärr var min mobil död och Björn vågade inte filma pga man fick inte filma och han är inte lika badass adventurererrerrer som jag, men typ såhär var det: 

 
= epic
 
4. Äta frukt och prata i Elsas rum halva lördagsnatten 
 
 

5. Hälsa på bebis aka min guddotter aka Nellie (och Carla förstås ♥) i Katrineholm.

 
6. Shoppa möbler till Tant Grön med Johanna 
 
 
7. Anordna en konstutställning på Vox tillsammans med resten av tjejerna i RetroArmén. 
 
 
8. Hämta ut mina skitcoola slipade femtiotalsbrillor så att jag slipper ha linser men kan vara lika cool som alla andra på sommarn ÄNDÅ och förhoppningsvis inte ragea lika mycket på solen som vanligt. 

 
och 9. Kaospacka nya outfits och åka tillbaka till Umeå på en svinkall buss. 

Allt var ganska nice.

Bilddagboken

Det var år tjugohundraåtta och ni hade humorn som alla har nu 
Ni var alltid mentalt äldre än lilla jag, kanske har jag kommit ikapp idag. 

Och utav all nostalgi som slår mig ibland kommer ni alltid, alltid att vara vännerna jag saknar mest. 

Hittade ett gammalt blogginlägg

Från när jag var förvirrad och behövde veta vem jag var.

Rubrik: Vem är jag?

Inga byxor, många kuddar, blues, rock, pop, indie,femtiotalet, sextiotalet, alla tal egentligen
romantik, rosa, vitt, piano, skateboard, gosedjur, familj, skjortor, kjolar, strumpbyxor, filtar, kärlek, dramatik, fina klänningar, swing, jazz, inte dansa fint men i alla fall dansa, kyssar, regn, snö, datorspel som jag förstår mig på, tarantino,

Att träna eller att inte träna...?

Duane drog upp mig ur sängen kl 6 imorse för att ta med mig ut på en joggingtur. Jag var inte glad, men har man lovat att börja träna så har man. Jag är så fruktansvärt dålig på att motivera mig själv när det gäller träning, känns inte som att det är någon mening med skiten. Mådde hur bra som helst när jag var igång med joggingturer varje morgon för ett par somrar sedan men det tycks hjärnan och kroppen ha glömt nu... 

Varför jag börjat träna igen nu är främst för att jag så himla gärna vill klättra i berg i England i sommar. Kommer inte palla det med den usla kondition jag har atm. Alltså det kommer inte gå för ett öre, kommer trilla tusen gånger om. 
 
Dessutom köpte jag träningskläder i neon inför Elsas neon-skiva och dessa måste komma till användning på riktigt nu. Inte bara på träningspass på klubbar! 


Jag klarade tre-fyra km idag. Sedan la jag mig i sängen igen. 
 

Är fullt medveten om att min lugg är för lång. Har anställt Duane som frisör, han ska fixa lugg och topparna någon dag. Ska bli mycket intressant. 

Nu ska jag ned till skejtparken trots att mina ben is killing me och jag har haft världens mest omotiverade dag HAHAHA försökt baka bröd två gånger men båda gångerna har gått åt helvete!! blä hejdå 

Hela världen är så underbar PÅ BUSSEN IN TILL STAAAN

Igår (I SÖNDAGS) var inte bara en stor dag pga Nashys födelsedag, det var även ettårsdagen för inspelningen av vår steka-bacon-i-red-bull-video. Detta hade vi självklart firat med en ny bacon-video om det inte vore för att jag faktiskt har lämnat baconen bakom mig. (DID THIS JUST BLOW YOUR MINDS?!) Så ja. Men den gamla finns kvar (lite irriterande att youtube vägrar visa exakta antalet views. Har stått 301+ sen förra året. Vi kanSKE HADE VART KÄNDA vid dethär laget!!?) 
 
 
 
Tröttnar aldrig på att titta på den HAHAHA den är så rolig. (älskar hur jag är det största fanet av min egen youtubekanal pga ingen fattar min humor förutom typ Elsa och pappa. Och Duane thank god.) 
 
Detta var alltså några månader innan jag och Duane blev tillsammans (faktum är att ca fem timmar efter baconstekningen inträffade vår första kyss <3). Hahah vi kände knappt varandra om man jämför med nu, men vi hade lika kul tillsammans då som nu och resten av den natten var så fruktansvärt epic. Aldrig någonsin dansat så mycket och så kreativt som med Duane hahahah. Sjukt.
 
Idag är det alltså ett år sedan han åkte tillbaka till Umeå och lämnade mig i Stockholm med bara en liten aning om att han kanske kände samma sak för mig som jag kände för honom... Nu i efterhand känns det som en självklarthet att det skulle bli vi. Har nog aldrig träffat någon som är lika konstig (om inte konstigare) som jag hehehhhhehhe. 

 
Vet inte riktigt hur mitt liv hade sett ut om inte tönten hade blivit min, men det hade antagligen varit mer normalt och lite tråkigt. Hihi. 

Puss 

Nashy's b-day

HEJ PÅ ER!!!!!!!
Igår (i söndags men jag suger på att publicera utkast) var det min älsklings födelsedag!!!!! Jag älskar födelsedagar så jag var taggad redan från start medan Nashy var lite mindre taggad pga tentaplugg som kom ivägen. Men det gjorde ingenting, för allt blev lite bättre med Zebradräkten jag hittat i hans lägenhet! 
 
Fixade pannkakor med jordgubbar till frukost och på eftermiddagen ringde Duanes underbara familj och sjöng för honom precis samtidigt som det plingade på dörrn och hans underbara vänner kom intågandes med sång och tårta. Haha helt overwhelming!!!! Tårtan var typ det bästa någonsin. Ni som känner mig vet vilken dålig (läs: obefintlig) självkontroll jag har när det gäller tårtor. Lyckades hålla mig till en bit när vännerna var där, men när de hade gått....... Satan vad illa jag mådde sedan. Kurerade mig med grapefrukt. 

Nashy vart nöjd med sin födelsedag trots pluggandet och nu (läs: i måndags) är han och skriver tentan medan jag har legat i sängen sen kl 8 och bara slappat. #livetsomenrockstjärna 
 
Idag (läs: i måndags - fast det gjorde vi faktiskt idag istället heh) skall vi styra upp våra liv hade vi tänkt, för snart bor Duane inte i Umeå längre..... 

follow me for updates eller något, VI HAR FETT SPÄNNANDE SAKER PÅ G 
 
 

Mensvärk

 

Facebook gjorde mig glad idag

För precis allt som dök upp i mitt (rätt så ofta nämnda här på bloggen heh borde sluta hänga på fejjan kanske) news feed imorse var pepp, pepp och pepp. Ida Östensson som ständigt skriver om hur vi kan, bör och ska förändra - för trots besvikelsen på hur världen kanske egentligen ser ut, tar hon alltid steg framåt med en positiv attityd som peppar typ allaallaalla. Alltså åh! Kärlek! 
Och så alla delningar från Uppsalas "INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR!" när Jimmie Åkesson ville fram. 
Och "Umeå mot rasism" som anordnar möten varje tisdag för att motbevisa alla idioter som tror att Sverige inte är för alla. 
Och mina underbara vänner som delar intressanta artiklar för att sänka sexismen. 
Och Upworthy som lägger upp nya videos varje dag - alltid lika grymma. 

Sitter och SVETTAS av pepp, det finns så FRUKTANSVÄRT fina människor överallt som gör så bra saker! ♥
Ville bara säga det. 

Idag ska jag bege mig till stan och gå på festival. I'm just loving this. 
 
 

Hugo & lill-Nashy

 
Hugo försökte ta sig upp till lilla Nashy men misslyckades och fastnade på vägen. <3 

Nu har jag tid att vara produktiv


Ny stad, ny bräda, nya tag. Och massa zzzz

 
Yo girlz and boyzz. På bilden ser ni min nya bräda (som denna gång inte bara används för att se cool ut. #fjortonårochdesperat). YES jag har börjat skejta igen! Riktigt saknat att vingla omkring på vägen och se ut som någon som försöker leka ball. Hehe men skämt åsido har jag saknat skejten nå sjukt mycket. Har inte åkt på riktigt på fem år nu. FEM ÅR!!!!!!!! Min gamla bräda har bara stått i mitt rum för att se SNYGG ut. Har varje vår köpt nya grejer, typ skor, truckar osv, för att peppa mig själv att börja igen. "Denna sommar, då jävlar ska jag bli proffs!" men det har blivit kvarstående på min lista över saker jag aldrig tar taaag iiiiiii........ 

Men nu så. Ny stad, nya tag. Äntligen är jag i staden vars skejtpark alltid dyker upp i mitt facebookflöde. Har varit ute med några härliga personer från You Skate Girl de senaste två dagarna och övat upp mina gamla skillzzzzz. (Fast alltså kunde knappt något när jag var fjorton heller eftersom jag var så fruktansvärt feg och inte vågade ramla. HAHA som om jag vågar nu...???) Åhhh I f-ing love it! Ska ut imorgon igen om mina ben tillåter. Hade helt glömt hur trött man blir av ollie-nötning och ramp-pumpning. Träningen kirrad då heh. 

Skejtparken i Umeå heter Sparken och ligger precis vid älven. Så himla vackert. Finns en liten strandpromenad och en stor gräsmatta där också. Perfect summer-place. Synd att jag flyr tillbaka Uppsala när sommaren kommer. 

Än så länge trivs jag rätt bra med att varken jobba eller plugga. Försöker undvika att kolla mitt nordeakonto där pengarna börjar sina mer ju bättre kock jag blir. 
Nämen jag klarar nog denna månad, är så fruktansvärt skönt att faktiskt få ta det lugnt på riktigt, samla på sig lite energi! Nu ska jag skriva på min kommande bok-debut. 

PUZZ OCH HEJ



My crazy beautiful life - In Ume (Blåmärken och Roaccutan)

Förutom äventyret på bron har jag hittat mystiska blåmärken på mina ben! Förstår inte var de kommer ifrån??!!? Har typ fått fantombiverkningar av acnebehandlingen jag inte påbörjat än. Ska nämligen ge mig på Roaccutan/vad det nu heter nuförtiden. Är så trött på det ständiga kämpandet med acnen jag haft sedan jag var tolv år! Trodde jag inte skulle behöva gå så långt som Roaccutan - man har ju inte hört så roliga saker om den direkt, men efter att ha testat allt som går att testa är det sista utvägen. Blä. 

Har skjutit upp det så otroligt länge nu, hade tänkt börja med den i slutet av Mars. Men vågar typ inte, lol. Tänkte ta grav test idag eftersom behandlingen kan skada foster. Iofs är chansen att jag är gravid minimal eftersom jag har en helvetesspiral uppe i min vagina, men är så paranoid hela tin. Eller så är detta bara ännu en ursäkt till att inte påbörja behandligen än. (y) 

Hursomhelst, det jag ville säga var att jag redan börjat få "biverkningar" av behandligen TROTS att jag inte tagit ens en kapsel! Är torrare än vanligt på händer, ansiktet och läpparna, får blåmärken lätt och har ont i lederna. Och acnen har blivit DRASTISKT bättre de senaste dagarna! Känns nästan fel att börja med Roaccutan nu. 

I december förra året: 

 
För en månad sedan (acnen försvann nästan helt på kinderna - det där är bara jobbiga ärr. Men började få desto mer i pannan och sedan kom det tillbaka på kinderna också.) 

 
Nu: 

 
Typ helt borta! Förutom runt munnen där finnar ploppar upp hela tin. 


Men det är verkligen inte MYCKET jämfört med vad jag haft. Inte ens i närheten av lika mycket som andra personer som gått på behandligen haft. Men tänker gå igenom skiten i alla fall, lika bra. Acnen kommer aldrig mer komma tillbaka efter det (!!!!!!). Har dessutom upptäckt att jag har acne på ryggen också??!?? Visste inte om det förrän för ett par veckor sedan när jag provade kläder i ett provrum hahah!

Återkommer med information och uppdatering om behandligen. Min blogg kommer bli så rolig hädanefter, kommer i princip bara klaga <33333333

My crazy beautiful life - In Ume (day something)

Glömde att jag har KATEGORIER på denna blogg! Självklart ska jag fortsätta berätta om mina galna äventyr i staden där allt händer. 
I söndags lämnade jag Iris på flygplatsen. Fick gå med henne hela vägen till gaten som assistent!!! Taxfree utan att behöva betala flygbiljett yo!!! Fast köpte ingenting pga sparar pengar som en galning inför resor i sommar. Kände mig dock fett VIP. 

Men eftersom jag var tvungen att stanna tills Iris boardade planet gick övergångstiden på bussbiljetten ut och jag var för snål för att köpa en ny så jag bestämde mig för att gå hela vägen till Duane. Aldrig gjort det förut men äventyr är ju aldrig fel. 

Kan ju säga att jag ångrade mig rätt brutalt när jag kämpade mig igenom en hagelstorm i motvind mitt på en oändligt lång och hög bro. 

 
KÄNDE MIG SÅ LITEN, TITTA BRON </3 HAHAHA och jag som HATAR vind. Var så fruktansvärt förbannad. Men så tog bron slut och jag kom in i ett villaområde = lä. Hittade imponerande nog till Ålidhem (där Duane bor) men där gick jag förstås vilse. Bara litegrann dock. Ended up på samma ställe som sist hamnade på när jag gick vilse HAHAH 
 
Har till och med en video från den gången: (älskar hur jag hade tänkt gå lite vilse för filmens skull men blev TOTALT lost) 
 


Laboratorvägen is my place to be tydligen. Denna gång kom jag ihåg Duanes instruktioner och lyckades till slut hitta hem. FRÖS SÖNDER PRECIS ÖVERALLT. 
 
Och det var det äventyret det. 

Äppelmos osv

Har fått fnatt och börjat laga mat. Tror det är något slags substitut för att jobba (eller så vill jag bara curla Duane för att han ska kunna plugga ordentligt som tack och kompensation för alla gånger han kommit till Uppsala och stöttat mig i mina ståhej aka vintagefestival & Musik Direkt)

Lagat mat varje dag sedan jag kom hit och tro det eller ej...... BADAMBADAMBADAM (kreativt sätt att skriva *trumvirvel* på) bambambamaaaabbmmrrrtttlrdddddrrrrrrlllrlrlrlrllrrlrl lrlrlrl LLRLRR
 
ALLT HAR BLIVIT GOTT! Inte liksom "helt ok", utan väldigt gott.  Lyckades till och med koka ris ordentligt. First time ever, my friends. 
Har lagat så mycket mat att jag knappt kommer ihåg allt, men ska försöka klottra ned alla recept någonstans. Vet inte riktigt vad jag håller på med alltså, slänger ba ihop saker åsså blire bra! Literally. Har improviserat som bara den, vet på riktigt inte vad som hänt men vad jag än gör blir bra. 
 
Här är en bild på bröd. 
 

Har även gjort eget balsam samt fot/handolja. Jajjamen. Så jäkla komplicerat att blanda ihop två sorters olja i en flaska. #kreativtjej. Vi ska lyxa till det med spa ikväll hade jag tänkt, men får se hur det blir med det. Vi kanske sover istället #fettmervärt 

SKA GÖRA ÄPPELMOS IKVÄLL!!!!! JAAAA!!!!!! Har köpt BAMSE-ÄPPLEN! Gick lös på alla frukter som hade Bamse-klistermärken på sig i affärn idag. Antagligen någon kampanj för att få barn att köpa mer frukt.... HOPPAS BARA DE FRÅGAT BAMSE FÖRST! Minns att redaktionen flippade ur någon gång för att ett vapenföretag or something hade använt sig av Bamse för att göra reklam. Who would do that really? Dessa äpplen är förmodligen inga vapen, men de är dock från CHILE. Stödjer Bamse verkligen långa import-avstånd? HmmmmmM!!! 

Ska sluta svamla nu och svänga ihop mitt äppelmos. 

 

P.s Apropå att svamla håller Duane på att animera en penna på datorn och atm pratar han med den. Gulli. 

How I missed those loving arms

Bilderna talar väl mycket för sig själv. Var extremt mäktigt att stå mitt på gågatan i Umeå och bara... ta plats. Synas. Ingen kunde gå förbi oss utan att se våra sår. 
De flesta reagerade med tystnad. De bara tittade, fotade. Rörde inte en min. Många frågade vad det var, men vi kunde inte svara, vi skulle bara stå där och äga gatan.
"Vad bra sminkat", sa en kille
"Är du så säker på att det är smink?", sa hans tjej, "Det kan lika gärna vara på riktigt"
 
Det kunde ha varit på riktigt, och i mångas fall var/är det på riktigt. 

Har inte så mycket mer att säga. 
Alla bilder är fotade av Duane som var där och tog hand om Iris (hon var på besök i helgen, mer om det snart!) medan jag var ute. Svårt att hålla minen när jag såg de komma gåendes (misslyckades totalt, brast upp i världens största leende...), mina favorittöntar!! ♥
 
 

Back in Baby's arms

Hej vänner. 
Jag är i Umeå igen. Denna gång för att stanna lite mer än fem dagar. Jag tänker till och med kalla mig för Ume-bo, för jag kan faktiskt stan bättre än Duane som bott här fyra år. 

Jag anmälde mig till ett projekt här för ett par veckor sedan. Back in Baby's arm heter det. Arrangerat av Elin Lundgren. Läs gärna om projektet här.

Omkring hundra kvinnor kommer på lördag stå i centrala Umeå, ta plats och synas. Var och en kommer att ha olika sminkningar och olika historier bakom dem, men en gemensam faktor; misshandel. 
Projektet görs för att uppmärksamma kvinnomisshandel som tyvärr sker mer än vad många nog vet. Jag fick idag veta att nästan varannan kvinna i Sverige blir/har blivit misshandlad. Sexuellt, fysiskt eller psykiskt. Detta är så jävla osynligt. Hur många stöter du på per dag, som du ser har blivit utsatta för något slags våld? Jag har aldrig träffat någon. Inte på stan. Inte så. 

Var på presentation och repetition av projektet idag. Fick höra historian bakom, anledningen till varför Elin arrangerar detta. Fick se bilder från Malmö 2008 där detta projekt anordnats tidigare. Jag har aldrig blivit fysiskt misshandlad, men att bara se sminkningarna gjorde ont i hela kroppen. Att vakna till liksom, se vad som händer. Och så namnet. Back in Baby's arms. Taget från Pasty Clines låt. Tillbaka till baby och armarna och den där destruktiva tryggheten. Den känner man igen. 

Det ska bli väldigt intressant att medverka på lördag. Se vad man får för reaktioner. Will update för utvärdering! 
Åkte hem från presentationen med mycket tankar i huvudet och mådde lite sådär. När jag kom innanför dörren hängde ett snöre från en filt som var upptejpad i taket. "Pull here for love" stod det. Drog i snöret och JÄTTEMÅNGA hjärtformade ballonger regnade ned på mig, med fina ord skrivna på varenda en av dem. Kände mig som ett litet barn ♥ Levande ljus var tända i lägenheten och te stod redo på bordet. Min pojkvän tog paus från pluggandet och lyssnade när jag berättade om presentationen och projektet. 

"Det är så viktigt", sa han. 

Åh om alla bara vore som du. 
 
 

RSS 2.0