I was blessed with a curse

Kanske är det, 
ja det är nog, 
skitbra
att jag blev sjuk. 
Jag hade aldrig lyckats sitta hemma i tre dagar och bara skriva uppsatser annars. Vilket är precis vad jag behövt göra de senaste dagarna. Mitt huvud är pumpat med psykologi efter åtta timmars pluggande, jag blev precis klar med min sista uppgift och fick just ett glädjande besked av min lärare - MVG på alla uppgifter jag skickat in! VEM KIRRAR MVG I B-KURSEN WOOP WOOP!??!
 
Seriously though. Något väldigt konstigt hände mig igår. Jag blev helt plötsligt, utan förvarning, helt galet inspirerad och kunde knappt sitta still. Jag var dock tvungen att sitta still. Gjorde så mycket jag kunde sittandes, ville inte att inspirationen skulle gå till spillo - den brukar inte hålla på i all evighet liksom. Skrev ett par låtar, spelade lite gitarr trots mina icke existerande gitarrskills, skrev en krönika jag ska publicera här imorgon, planerade framtida resor och drömmar... Var tvungen att se på ett avsnitt Waterloo Road för att bli på sämre humör. Haha. 
 
Det konstiga är att inspirationen inte lagt sig än. Trodde aldrig att jag skulle hinna skriva klart mina psykologiuppsatser idag (DEADLINE!!!!!), men hah. Det gick. What. Nu har jag all tid i världen (jag älskar att inte gå i skolan) på mig att uppfylla mina drömmar. T ex skriva om min sommar här på bloggen. Har ju för tusan inte bloggat någonting alls, trots alla videos och bilder jag har från sommaren. Från och med imorgon kommer jag uppdatera bloggen med historier från Sylviestar's sommar. Den var fett spännande. 
 
Nu tänker jag kanske sova. Jag vet inte. JAG KAN GÖRA VAD JAG VILL! 
 
Puss 
 
Bilden är från ett Protus fortsättningsläger. Jag var där några dagar i sommar. Första dagen spöregnade det. Självklart skulle alla ut och dansa i regnet, helt jävla underbart. Protus vet hur man lever. 
 

Än lever jag

Min sista resa för sommaren tog plats på en festival i Reading; en stad utanför London. Som en liten Uppsalatjej är jag van vid små festivaler som Hulstfred, och förväntade mig något liknande. Fick en chock när jag kom dit. 
 
Reading Festival var gigantisk. 
Det tog över en halvtimma att promenera från ena sidan till andra. 
Det befann sig 85 000 människor på campingen. 
Jag var omringad av skyhöga britter i fyra dagar och nätter. 
Det var minst sagt intressant. 
Jag var nog den enda på hela festivalen som drack mer te än alkohol. 

Under denna helg har jag sett ett stort antal väldigt bra band, t ex Fall Out Boy, Don Broco, Enter Shikari Soundsystem, Frank Turner, Kate Nash, Bring Me The Horizon, Major Lazer, Green Day, Eminem, för att bara nämna några få... Det bästa jag såg, det kanske bästa jag någonsin sett, var dock Skrillex. 
      Aldrig i hela mitt liv har jag varit med om så sjuka moshpits, aldrig i mitt liv har jag dansat så galet och länge. I can't even describe. Tack till Stoned Charlie och hans vänner som såg till att jag fick den bästa konsertupplevelsen ever, för ja... Det var bortom denna värld. Underskatta inte Skrillex, vänner. Underskatta inte heller min retarddans. Med den överlever jag allt. Måste dock erkänna att jag inte mådde jättebra efteråt, då jag kom på att jag varken druckit vatten eller ätit mat de senaste fem timmarna. Halvt påklädd och dränkt i svett/öl/vatten/cider/annat stapplade jag tillbaka till campingen. Väldigt illamående, nöjd och glad. HAH. I SURVIVED. 
 
Jag har några få bilder på en engångskamera, tänker framkalla de när jag har pengar igen. Det är svårt att förklara hur enorm festivalen var, hur mycket människor som fanns där, utan bilder. Jag tänker inte ens försöka. Kolla in de officiella bilderna här
     I had a good time. Blev inte sjuk förrän sista dagen. Min sommar sa åt mig att nu har jag gått för långt - igen, (Nu har jag köat till ett silent disco i kylan i mer än två timmar), och jag vaknade måndag morgon med ögoninflammation och täppt näsa. Vi packade ihop sovsäckar, lämnade kvar vårt fuktiga tält, och drog. Jag sa hejdå till mina brittiska kompisar på Readings tågstation och spenderade resten av dagen på ett café, i en bokaffär, på Ed's easy diner, i solen på Readings gågator. Lyssnade på afrikansk musik och gav mina sista pence till en cancerorganisation. 
 
Jag åkte till flygplatsen när jag insåg att jag på något sätt måste kontakta mina föräldrar, hade inte pengar kvar på mobilen. När jag kom dit insåg jag att jag inte hade pengar nog till ens en minuts internet på flyplatsens datorer, eller ett telefonsamtal från en telefonautomat. Tretton timmar spenderade jag febrig och förkyld på en iskall flygplats, utan mat eller pengar. Jättetrevlig natt, verkligen. Sov på toalettgolv där den enda värmen i hela byggnaden fanns. Nästa gång jag sover på en flygplats tänker jag INTE checka in min sovsäck. Vill aldrig mer tillbaka, hemskaste natten i mitt liv. 
       Efter en lika hemsk flygresa - Norwegians kalla plan, smärtan i öronen när man är förkyld och planet landar... - och en uthärdlig taxiresa, kom jag till slut hem. Hel och levande. Jag spenderade hela gårdagen i soffan, med min dator och BBC entertainment i bakgrunden. Helt OK att ha feber när man inte går i skolan. Idag måste jag dock göra klart mina sista psykologiuppgifter innan jag kan känna mig fri. 
 
zup with you guys? 
 
 
 Edit: När jag kom hem fick jag värmande kärlekssoppa och närande smörgås med syrad gurka som min älskade pappa gjort iordning. Har nog aldrig varit så glad för mat. Tack pappa! ♥
 

Såhär ser JAG på FRAMTIDEN

 

"Vad ska du göra i höst då?"

Är kanske inte världens bästa på att
1. Göra saker jag säger att jag ska göra 
2. Leka riktig bloggerska 
 
Men när sommaren är slut kanske jag hittar lite tid över till att bland annat lägga upp videobloggar från våren + sommarlovet. (Har inte glömt er helt!!!). Superviktigt att ni vet precis vad som händer i mitt liv liksom. 
 
Vad som händer härnäst är HÖST, höst utan skola?!??!?! För ett halvår sedan tänkte jag att hösten skulle gå åt till strökurser på Uppsala Universitet + något jobb på sidan om, men eftersom livet klev snett och jag inte fixade alla slutbetyg har jag ingen behörighet. (No worries, håller på med dessa betyg atm). För en månad sen var min plan ett heltidsjobb i Stockholm, men eftersom många av mina stockholmare flyttar och jag är jävligt homesick + trött på att resa fram och tillbaka har jag bestämt mig för att stanna i Uppsala och satsa på vad jag vill göra; 
 
1. Jag kommer att fortsätta jobba på Tantens Gröna, och även på fiket varje Söndag. Kanske möjligtvis blir en sådan där riktig bloggerska också. Tantens Gröna bloggerska, HAHA. Pappa var inne på att jag skulle bli deras twittrare/instagrammare, men hah. Ha. Då får de fixa en smartphone till mig först och inte förvänta sig att den kommer stanna i mitt sällskap i mer än två månader. 
 
2. Har precis startat upp ett projekt tillsammans med Elsa och Sofie. Vi ska (med hjälp av pappa och gänget) anordna en vintagemässa nästa vår. Är både taggad och nervös, men obviously mest taggad! Kommer bli fränt som fan. (har jag någonsin använt ordet fränt?)!!! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) 
 
Förutom det kommer jag att chilla så mycket jag kan. Repa med Old Sparky, bring out my inner Sylviestar, skriva och filma mycket. Kort sagt - satsa på alla intressen som kommit i kläm med skolan/mina ogenomtänkta sommar planer hehehe. Och - ibland, förhoppningsvis ofta, tänker jag hänga i staden där allt händer - UMEÅ, av superstarsecret reasons. Sylviestar's crazy beautiful life - in Ume.
 
JA - vet att ni är förvånade. Jag har SAKER PÅ G, saker som inte innebär sätta sprätt på pengar jag inte har och resa för tiden jag inte har,  jag har äntligen växt upp?!?!?!? Kommer t om ett videobevis på mina matlagningsskills snart! (typ). Woho!! 
 
Nämen. Ja. Tänker landa nu. Men FÖRST, 
först ska jag till Readings på festival med två andra rockstars, Tom and Tom from Luton. 
 
Sen ska jag landa. Jag lovar. 

@Duane

Hjärta

Ibland blir det bara rätt.
Så jävla, jävla rätt.
Åh så rätt det är.

RSS 2.0