livet atm

1. spelat in film hela dagen 
2. åker till York om fem timmar 
3. har inte börjat packa än
4. är hungrig 


KAOS

ok ska försöka beskriva dagen i korta drag
(tänkte LÄGGA NED bloggen i förrgår för att inspirationen försvann så brutalt och alltså, inga läser när jag inte länkar på facebook, och jag HATAR ATT LÄNKA PÅ FACEBOOK känns som ett jävla cry out for attention! JAG VILL INTE ALLS HA UPPMÄRKSAMHET!!!!!!!??? Men sedan tänkte jag på alla mina stackars trogna läsare - dvs min gudmor, Duane, min fru/manager, min andra manager/boydguard och ibland Jonas kanske, tror faktiskt inte ens min pappa läser om jag inte länkar ahmeeeen vilka äkta vänner jag har alltså abow) 

(...ja det blir en till parantes - inlägget har alltså inte börjat än) (jag gick inte och sov då jag skrev att jag skulle göra det. Jag kollade på bollibompa. GENIALISKT PROGRAM ALLTSÅ jag borde titta oftare) 

Så, dagen i korta drag 

Gjorde mackor en hel timme utan Jonna och kände mig vilsen, sedan kom Jonna och vi pratade om Brighton för där har jäkeln precis varit, och jag drömde mig bort till England ett tag och sedan åt vi lunch. "Snackar du skit om mig igen?" sa pappa när han kom förbi oss, inte kan jag hjälpa att han går förbi mig VARJE gång jag klagar på t ex hans känslolösa t-shirt inköp från helvetet på jorden; PRIMARK. 
"Vad lugnt det är idag", sa Mia och efter lunchen stod vi alla i baren och hade ingenting att göra. 
Städade kylskåpet, och BAM sa det och så kom denna horde (det är som att sätta igång ett bilalarm i L4D, not even kidding) av människor och de skulle ha varm choklad som inte fanns och mackor som inte fanns och vi servade dessa människor för att vi är bäst men HAHAHAH DE VAR SÅ FRUKTANSVÄRT MÅNGA och sedan tog typ allt slut samtidigt och sedan vet jag inte vad som hände men plötsligt var alla borta 
 
och jag kollade in i pentryt, lilla rummet vi kokar kaffe o tar fram grejer i osv, HAHA KAOSET DÄR, jag och Jonna skrattade lite. Tänker inte ens beskriva det med risk för att någon hälsoinspektor läser. Men som vi kom fram till, ingenting var ju ohygieniskt, alla saker var inte bara på sina rätta ställen. Typ tekokaren i handfatet. Eller kylskåpsdelarna på diskbänken. 

Alltså jag var ju så satans avliden i huvudet efter denna rush att jag sedan, när jag diskade, började fundera över varför glas går sönder så lätt men inte bestick. Kom sedan på att men åhhh, det är ju för att de är av olika material. 

Ja ni förstår. 
 
Där var då mina korta drag. Hejdå. 

rubrik saknas

ibland är det skönt att lyssna på musikaliska minnen, 
och nostalgitrippa till heartbreaks och ensamhet, 
eller gamla vänner, högstadiestunder och gymnasieångest
det är skönt att lyssna och känna hur tiden gått, hur man växt och blivit stor 
Åh, jag var så liten då. I högstadiet och första året på gymnasiet. 
Och nu sitter jag här, med ett städat rum, och ett stökigt liv (kanske egentligen ett organiserat kaos) 
och lyssnar på Skrillex och the Wombats som om jag vore en förvirrad sjuttonårig som just hittat en ny bit av livet 

nya bitar till mitt livs pussel uppstår och försvinner var dag. Jag älskar det. 
 

jag hatar rubriker

är ganska bitter. 
Fast det är lugnt, för jag har varit väldigt glad hela dagen. Hanna stod fnittrandes vid min dörr imorse och klagade på hur mycket hon hatar att cykla. Hanna fnittrar väldigt mycket även när hon är i det bittraste laget. Alla borde ha en sån som hon i sina liv. 

Jag var nyvaken och hade sovit ca tre timmar. Hade värsta festen i min säng inatt och somnade först kl 6. Det finns roliga människor på youtube, just saying. (jag har ett liv på dagarna, det är okej att inte ha det om nätterna) 

Trots denna sömnbrist och bitterhet, eller kanske just på grund av detta, har jag och Hanna skrattat oss igenom dagen, och varit produktiva som attan. Dock undrar jag vad vi gjort av våra kunskaper från Journalistikprogrammet vi båda gick i gymnasiet, det tar över en halvtimma att skriva ett mail på typ tio meningar för att vi inte kan formulera oss normalt. Men liksom, hur säger man hej på bästa, mest lockande sätt? ... 

Men när Hanna drog försvann den positiva energin, och eftersom jag VÄGRAR skylla på mörkret skyller jag på det och min sömnbrist - men alltså jag orkar inte lyfta ett finger. Ni vet när man är oinspirerad och hittar på ursäkter till att sitta vid datorn och göra absolut ingenting? Typ så. Precis så. Kanske borde gå och läsa en bok istället. Eller kanske skriva låtar. Nä, till det behöver man inspiration. 
 
Ska sluta klaga och gå och göra något vettigt KANSKE SOVA 

 

Nämen, jag är ju nästan naken?!??! Nu jävlar borde jag väl få läsare ändå? Tummen är föresten min mycket omtalade motivation thumb jag använder när jag vill muntra upp vissa älsklingar. Jag har hört att den hjälper. Så har jag några älsklingar där ute som känner sig väldigt oinspirerade idag - here you go. You're welcome. Bye. 

Nu börjas det igen

Så var man hemma igen. Turnerat runt i Norrland, Gävleborg och Stockholm som den rockstjärna jag är. Jag var på Check! 2013 och träffade musiker, arrangörer och fick lära mig en hel del om hur man anordnar konserter etc. Kul var det, speciellt eftersom jag fick bo på hotell och råkade få det finaste rummet. (y) 

Men ja. Slut på det roliga. Back to normal. Som iofs är rätt kul det med. Har tagit tag i allt igen och varit jätteproduktiv idag. Var på skolan och hade en muntlig redovisning, lämnade Astrids cykel hemma hos henne och passade på att ta en kopp te och bli uppdaterad om hennes liv, pluggade på stan, lunchade med föräldrarna, gick till ett par vintagebutiker och bjöd in de till festivalen (bestämde mig för att börja klä mig mer i vintage), hämtade Iris på fritids och åt middag med familjen för att fira pappas sista dag som 49. 

Och nu på kvällen har jag ÄNTLIGEN ÅH ÄNTLIGEN skrivit klart min engelskauppsats och skickat in. Nu är jag klar med den kursen också. Bara matten kvar.
 
Så allt är som vanligt igen, fortfarande med byggarbetare som springer omkring i huset av olika anledningar. ORKAR INTE LÄNGRE SNART FLYTTAR JAG HÄRIFRÅN :( Och idag köpte mina föräldrar ett nytt fucking kök, vilket betyder att lägenheten kommer befolkas av dessa byggarbetare hela januari också.. gspgdgposgj. 
(De köpte även en ny soffa för resten av pengarna de inte köpt bil för. Denna gång diskuterade pappa inte vilka soffor som är skönast att ha samlag i, som när han köpte ny säng. Däremot la han och mamma sig i en soffa i skyltfönstret och gos-provade den medan folk gick förbi. Hm.) 

Nu ska jag sova gott som satan för det förtjänar jag. 

Här är en bild på mat, för det är gott, och för att kompensera för the lack of instagram måste jag lägga upp bilder på mat på min blogg istället. 
Man ser inte vad det är, men det är sjukt god Lasagne a la Sylviestar. 
 
 

My babe's crib

Duane hade fixat två ljuslyktor när jag kom till Ume. Blev helt överlycklig, har tänkt på att fixa något sånt i evigheter nu. Så himla mysigt och fint. Elefanterna köpte jag i en second-hand butik där uppe. Jättesöta ♥ Något som gjorde mig ännu gladare var att jag också fick Avril Lavignes nya album som Duane beställt hem... Visste inte ens att hon hade släppt nytt, men är ju ett gammalt Avril fan och den betydelse hon har för mig - alltså hon förändrade mitt liv for real. Blev väldigt förvånad och GLAD över den presenten. Min bästa ♥
 
 
Köpte en kopp till mig själv som jag hade spanat in på Åhléns i evigheter. Åhléns har så himla fina saker nu för tiden!


Ja. Ville bara skryta om detta. Hejdå. 


The longer the waiting

Har än en gång tagit avsked av min underbara efter en helt otroligt mysig vecka uppe i Norrland. Älskar varenda sekund jag får spendera med Nashy, och varje gång jag åker hem förstår jag inte hur jag ska klara mig tills nästa gång vi ses. Men det gör jag alltid, because swag. 
 
Sista timmarna spenderade vi åt att misshandla grisar i det episka spelet Bad Piggies. HELT UNDERBART, DÖR. Vi tog även töntiga bilder så att jag skulle ha något att lägga upp på min blogg. 
 

Nu sitter jag i ett hus i Gävle och myser med katter. Övernattar hos mammas kompis för imorgon ska jag resa vidare till Sandviken och gå på Check! - någon konsertarrangörsutbildningsgrejs som pappa ville att jag skulle gå på. Tror han fått för sig att jag ska ta över Musik Direkt, men i själva verket vill jag bara sitta längst fram på föreläsningen han ska hålla i på utbildningen, och kolla honom stint i ögonen tills han gör bort sig. 

Men nu - Pride & Prejudice och godnatt. 

FÖR ATT VI ÄR BÄST

Alltså vi kan inte baka bröd för ett öre men baka alla möjliga sorts bullar KAN VI MINSANN 

- pestobullar med hemmagjord pesto och bacon (jag och mina ekologiska baconfits...) 
- pizzabullar med tomatsås, ost och persilja 
- efterrättsbullar med jordnötskaramellkräm jag hittade på Tantens Gröna, och mosad banan (förvånandsvärt gott) 

 
 och eftersom vi är bäst fixade vi även egen müsli imorse (vi brände inte alls allt första gången vi försökte) 

 
så himla gott. Och så fick jag något att lägga i den supersöta burken jag hittade på en liten second hand butik igår ♥ 

Nu sitter vi och försöker fixa några covers, men med våra orutinerade röster går det ju sådär HAHA
.. vaddå orutinerade. Vi är bäst. 

lever livet i Ume igen

Nashy hade denna fenomenala idén om att ha utmaningar varje gång vi ses, och förloraren skall bli utsatt för något mindre roligt. Kaxig som jag är gick jag med på detta.

... och därför är jag nu tvungen att smyga omkring kvarteret med nattmössa på huvet och ljuslykta i handen. Dock verkar han ha glömt detta, så sshh.. 

 




Hemma hos Elias

I måndags blev jag bjuden på frukost hemma hos Elias. Älskar lägenheten han flyttat in i, och älskar hur paret han bor med samlar på te och har en vinylspelare. Men så bor de ju på Söder, så det är väl givet. 

Jag var i alla fall där med Hanna och Susanna för att göra ett fotojobb för hans nya hemsida. Bilder från the photoshoot lägger jag upp senare. :) 
 
 
 

Drömmar om dagen

Ibland går mina drömmar för långt utan att jag ens märker det. Dagdrömde om att flytta till Brighton igår kväll och idag ringde en brittisk kvinna och undrade om jag ville komma på visning på en lägenhet, jag hade tydligen gjort en förfrågan på en tvåa i centrala Brighton. Och nu är min mail fylld med mail om jobb och lägenheter där. HAHA ÅH. 
"Uhm. I'm not 100 % sure I can move to England at the moment..." sa jag. Som om jag ens var 1 % sure. 


Men drömma kan man. 

Nashy & Lizzy recipes

Flafflar a la Nashy & Lizzy (recipe from http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2589/spicy-falafels) :

Remember to buy eco to save the world like us!!
  • 2 tbsp sunflower or vegetable oil
  • 1 small onion, finely chopped
  • 1 garlic clove, crushed
  • Some SWAG
  • 400g can chickpeas, washed and drained
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground coriander (or use more cumin coriander because it's YUMMY)
  • handful parsley, chopped, or 1 tsp dried mixed herbs
  • 1 egg
  • A whole lotta love 

    1. Beat the egg until it's beaten 
    2. Heat 1 tbsp oil in a large pan, then fry the onion and garlic over a low heat for 5 mins until softened. Tip into a large mixing bowl with the chickpeas and spices, then get someone else to mash it together with a fork or potato masher until the chickpeas are totally broken down. Stir in the parsley or dried herbs, with seasoning to taste. Add the egg, then use your infinite swag to squish the mixture together with your hands. 
    3. Add a whole lotta love and some swag and mould the mix into 6 balls, then flatten into patties (or do like whatever depending on how you want them to look. You can mould them into ducks for all I care THAT'D BE SO COOL.) Heat the remaining oil in the pan, then fry the falafels flafflar on a medium heat for 3 mins on each side, until golden brown and firm. Serve hot or cold with couscous, pitta bread or salad. CHAPATI 
Chapati a la Nash: 

  • a splash of flour
  • a smaller splash of water
  • a pinch of salt
  • some oil. 

MIX IT ALL TOGETHER (or maybe not the oil I dunno) then kinda work your magic and mould them into balls and kavla ut them and put some oil on them and roll them so they become long snakes and squeeze the oil out of them. Then do some twirvling with them and kavla ut them again and fry them until they're ready.

TADAAAAAAA

 

Vintage goes metal


Due to lack of chokladbollar at our latest meeting, RetroArmén decided to change their Vintage-festival to a Metal-festival. We apologise for any inconvenience caused. 

Me-time


För några dagar sedan - stängde av datorn för första gången på länge, tände lite ljus och hade en kvällsstund för mig själv med dagbok och P&P. Behövs ibland! 

RSS 2.0