knäppa katter och sådana där dagar.

Hej alla fina läsare!

Jag har massor av bilder att ladda upp men varje gång jag vill blogga är kameran i ett annat rum och varje gång jag har kameran i närheten har jag tappat bort blogglusten. Och jag är aldelles för lat för att leta upp någon av dem. 

Här är i alla fall en bild på min knäppa katt som suttit sådär i säkert fem minuter och jamat. Ibland har han försökt klättra upp på elementet. Tror han vill ut genom fönstret. Men han verkar ha glömt bort att han är katt och kan hoppa. Hm. 


Idag fick jag min... ni vet... det där... ah. MENS. 
Denna dag har jag med andra ord spenderat gråtandes i soffan med massor av choklad framför mig. Mår skitilla nu, som om det inte räckte med ryggen som literally dödar mig. Haha livet haha. Mens är inte logiskt någonstans. (fast egentligen är det väl något av det mest logiska som finns.) 

Fast jag har faktiskt uträttat något bra idag - lämnade Vintagefestivalsposters till Plick och skickade in viktiga dokument till Skatteverket som den businesswoman jag är. Skrev inte alls fel med bläck överallt på blanketterna och fick stryka över som världens opfroffsigaste firmatecknare. Skyller på att jag träffade Sofie på espressohouse och hon är ju så fin att jag blir helt nervös. #nyförälskadfru 

Nu försöker jag laga mat för att få tankarna på annat håll (alltså tankarna på att jag på söndag ska spela på Musik Direkt och allting har redan gått fel.). Och vi vet vad som händer när jag ska laga mat. 
Mycket händer. 
Mycket som inte borde hända. 
Mamma kom just hem och påpekade precis allt jag gjort fel. Eh. Kan dock trösta mig med att jag och lillasyster gjorde de PERFEKTA pannkakorna igår. OCH JAG LYCKADES FLIPPA DEM I STEKPANNAN. Ni vet sådär coolt som alla coola människor flippar pannkakor. Life completed, typ. 

Nu sitter jag och bloggar medan mamma avslutar min matlagning. Kanske borde hjälpa till.

Passar på att tipsa om två bloggar; 

enblommigtekopp 
och 
absolutlisen

Dessa två fina tjejer hjälper oss marknadsföra Uppsala Vintagefestival genom att lägga ut annonser på bloggarna samt lotta ut biljetter. Check them out! 

puss och hej 
 

my crazy beautiful life

Hade jag självdisciplin nog att jobba istället för att ligga kvar i sängen till tio, glo på top gear till halv tolv, och drömma mig bort till världen utanför Uppsala på tumblr resten av förmiddagen,  skulle jag nog få ganska mycket gjort. 
 
 
Det har jag inte. 
 
Bye. 

P.s imorse åkte jag igenom en säkerhetskontroll på Arlanda via telefon. Alltså där handväskor och sådant checkas.  Det var coolt. Thanks Alex for the outofthisworld-experience! Hade jag levt i framtiden hade jag förmodligen kunnat summona mig själv och kunna hänga med till Umeå. Det hade varit ännnu coolare. 
 
 
Bye #2 

Alla hjärtans dag

Mycket är skrivet om alla hjärtans. Jag om någon borde kanske skriva någon text om min ställning till dagen, så här kommer några rader: 

Jag älskar alla hjärtans dag. 
Jag har haft pojkvän, varit singel, blivit dumpad, besviken, förvånad, glad, arg, ledsen; allt detta på alla hjärtans. Och tbh, de senaste åren har alla hjärtans dag på något sätt varit rent ut sagt CRAP. Och jag förstår mer än väl att dagen innebär ångest för många, mig inkluderad. Men trots alla fruktansvärda upplevelser jag haft och sett andra ha, står jag fast vid att ja, 
jag älskar alla hjärtans dag. 
Älskar att se kärlek på varje hörn, att se folk ge och ta emot. Vänner, partners, familj, välgörenhetsorganisationer (speciellt välgörenhetsorganisationer och liknande) Sedan tycker jag inte att det behöver finnas en dag för att kunna ge extra mycket kärlek, och att Alla hjärtans dag finns betyder inte att kärlek bör visas mindre någon annan dag på året, men... fint, det är det. 

-------------------------------------------------
 
Detta år vaknade jag upp i Tumba hemma hos Duane, tog mig upp ur sängen och in till köket och fann några gelehjärtan och en kärlekslapp till oss från Duanes småsyskon. ♥ Trots det var jag på riktigt dåligt humör största delen av dagen, men Duane lyckades på något sätt muntra upp mig. Superpowerkillen. Han skänkte även, dagen till ära, 50 kronor till Amnesty International istället för att svepa en öl i dendär sjuka öl-leken som pågår på facebook. <-- do this you guys, så mycket mer värt. 

På eftermiddagen mötte jag upp Elsa och kramades MASSOR för att vi älskar varandra så, och tog tunnelbanan till kungsholmen och promenerade till Aggie Twigg - en otroligt mysig butik som RetroArmén är stolta över att ha med på Vintagefestivalen. Vi blev bjudna på kaffe och fastnade där i någon timme, konverserade och provade kläder. 


Livet som retrosoldat är rätt bra. Just saying. 

Efter det mötte jag upp Duane igen, tog tåget till Uppsala, gick till Vox och köpte upp deras utbud, åt middag och försökte mappa ut alla vägar vi gick vilse på i London. Lättare sagt än gjort för ja, vi var ju vilse. Vid stängningsdags tog vi bussen hem och skrev musik i Hågasalen, och cirka fem minuter innan klockan slog tolv firade vi alla hjärtans ordentligt, med tända ljus, fika och Hustle. Såklart. <3

 
Fick fina rosor av min superpowerkille och blev lika glad som alltid bara för att jag är sådär supertöntig. 

 
men DE ÄR JU SÅ GUDOMLIGT VACKRA! 

Yes, det var min alla hjärtans dag det. Hoppas ni hade det bra ni med!  ♥ love you all bye 


Kärlekstryfflar

I torsdags fick jag för mig att göra tryfflar. Duane skulle nämligen komma ned samma kväll och alla hjärtans dag närmade sig osv. Ville även ha en anledning till att få ta ned mitt nya förkläde från väggen. Fick det av mamma i julklapp, hon köpte det på ett litet vintagecafé i York. Sytt av de som jobbar där och så himla fint! ♥ Jag bakar ju dock aldrig for obvious reasons (Blir nästan alltid skitarg för att jag är så ohändig), så förklädet har blivit hängandes på väggen sen jul. Men nu så! Och åh vad fin jag kände mig när jag hackade hasselnötter och smälte choklad i köket. :) 

Receptet på tryfflarna hittade jag på Jamie Olivers hemsida. HÄR.
OBS: Det står "double cream" i Jamies recept men det går bra med vanlig vispgrädde också!
och OBS 2: Jag behövde ha smeten i kylskåpet 2 och en halvtimma för att få en bra konsistens. Jag använde Divines raspberry chocolate och guuud vad gott det blev!
Och efter mycket knep och knåp (och arga utbrott) blev de faktiskt riktigt fina också. 

 
Sir Nash - my swaggin' babe. Tur för honom att han blev glad, efter allt mitt slit med garneringen. Heh. Heh. 
Hursom: Bra och enkelt godis att fixa om man vill lyxa till det lite/har presentpanik. 

Kanske borde lagt upp detta innan alla hjärtans så hela världen slapp trängas på Stockholms Central där ALLA butiker hade alla hjärtans panik-tema. Men men.

Puss och hej! 

Tänktebloggamendetärbararubrikfältetsomsynsnärjagloggarinhahawat


RSS 2.0