Sommar och Sylviestar-muffins
Ingredienser:
4 msk bordsmargarin
8 msk 4-5 msk socker
2 ägg
½ tsk finrivet citronskal - ingen aning om hur mycket jag hade i, tror jag rev en halv citron, men det blev sjukt gott, man kände liksom citronsmaken
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt - detta stod inte med alls, men tänkte att det kunde ersätta det socker jag tog bort. Man kan säkert ha i mer yoghurt om man vill, jag bara chansade. :p
Ev. fyllning: 100g hallon, blåbär eller björnbär - Jag hade hallon i några och blåbär i några (gjorde ju muffins istället för sockerkaka. Ju mer bär, desto godare!!!!!)
1 - sätt ugnen på 175 *C asså, jag satte den på 170 *C , men det kanske inte är så stor skillnad? #köksnoob
2 - klipp ut ett bakplåtspapper som är lika stort som botten i formen, som bör rymma ca 1½ liter, och lägg i pappret (jag bröar kanterna med smör och ströbröd) - jag använde en plåtmuffinformgrej som jag (eller ah, Iris) smörade och bröade med vallmofrön.
3 - vispa ihop margarin, socker, ägg och citronskal i en skål med elvisp
4 - häll i mjöl och bakpulver och visppa till en slät smet. Häll sedan i yoghurten och rör om!
5 - häll smeten i formen (/formarna) (den brukar bli ganska tjock men de ska den vara) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter
variant på 5: häll i ca hälften av smeten i formen och lägg sedan i bären och häll över resten av smeten
6 - Ät med gott samvete!! Det är BARA 8 msk socker! Ööhhhh....